Sociale Vaardigheidstraining

kinderen helpen weerbaarder en zelfverzekerder te worden

Meer zelfvertrouwen, stevig in je schoenen staan, sociale contacten leggen, omgaan met pesten…

Dat leren kinderen op deze Sociale Vaardigheidstraining (SoVa training).

Voelt uw kind zich snel onzeker, heeft het moeite om vriendjes te maken of op een goede manier voor zichzelf op te komen dan gaan we daar in deze training mee aan de slag!

Door middel van educatie, rollenspelen, oefeningen, videomateriaal en interactie met leeftijdsgenoten leren de kinderen zich op een goede manier staande te houden. De SoVa training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. In zes bijeenkomsten van anderhalf uur wordt er gewerkt aan:

  • Stevig in je schoenen staan
  • Luisteren en vragen stellen
  • Ken jezelf en ‘nee’ kunnen zeggen
  • Omgaan met pesten
  • Gedachten – gevoel – gedrag- gevolg
  • Complimenten geven en ontvangen

 

De rol van ouders is erg belangrijk bij deelname van een kind aan deze SoVa training. Na iedere bijeenkomst wordt een thuisopdracht meegegeven zodat het kind met nieuwe geleerde vaardigheden in de thuis- en schoolsituatie kan oefenen. Ouders ontvangen een uitgebreide ouderbrief met informatie over de onderwerpen die besproken worden, tips voor het stimuleren van nieuwe vaardigheden en uitleg over de thuisopdrachten.

 

Het voordeel van oefenen in groepsverband is dat de kinderen van elkaar kunnen leren, direct kunnen oefenen en ervaren dat ze niet de enigen zijn die de omgang met anderen nog lastig vinden. Is het voor uw kind geschikter deze training individueel te volgen, dan is dat ook mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

 

Tarieven

Wanneer u in het bezit bent van een verwijsbrief van de (huis)arts of een beschikking van de gemeente zijn worden de groepstrainingen vergoed (gemeente Nijkerk). Neem hiervoor contact op met het gebiedsteam bij u in de buurt.

Wanneer u ervoor kiest de training zelf te betalen zijn de kosten (incl. materiaal en BTW) €250,-

rots&water

Rots en Water training

Rots en Water training Nijkerk

Intelligentietest in een nieuw Jasje: de WISC-V

Begin dit jaar is eindelijk de nieuwe versie van de meest gebruikte en bekendste intelligentietest “ de WISC” uitgekomen. …

Belonen en beloningssystemen

“Vooral heel veel belonen!” tja, dat horen ouders meestal erg vaak: wanneer ze tegen moeilijkheden aanlopen in de opvoeding …