Cito- tekstbegrip training

Cito- tekstbegrip training

De basisschoolkinderen hebben de Cito’s weer gehad: in het kader van het leerlingvolgsysteem moesten de kinderen er weer aan geloven. Niet het allerbelangrijkste natuurlijk, maar er hangt vaak toch wel het één en ander  van af: of je pluswerk mag, of extra hulp nodig hebt, wat leerkrachten van je denken te kunnen verwachten, of het kind presteert naar verwachting en later natuurlijk ook de school- en niveau keuze!

Uiteraard zijn kinderen nu eenmaal beter in het ene dan in het andere vak en dat is ook helemaal niet erg.
Maar lastiger, en vooral frustrerender, wordt het als je het wel kúnt en wéét maar dit op de Cito niet laat zien. Misschien is de vraagstelling of werken met multiple choice wel lastig, kun je de teksten niet goed overzien of is begrijpend lezen en tekstbegrip je moeilijke punt… Helaas allemaal factoren waardoor je op álle Cito onderdelen zwakker presteert!

Zonde vindt Boemerang Kids, en ook onnodig, want met de juiste begeleiding is te leren hoe je de Cito toetsen kunt aanpakken en begrijpend kunt lezen!

Als u dit herkent, schrijf uw kind nu nog in voor een bijspijkercursus in of na de vakantie en gun het een goede start in het nieuwe schooljaar!

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rots&water

Rots en Water training

Rots en Water training Nijkerk

Intelligentietest in een nieuw Jasje: de WISC-V

Begin dit jaar is eindelijk de nieuwe versie van de meest gebruikte en bekendste intelligentietest “ de WISC” uitgekomen. …

Belonen en beloningssystemen

“Vooral heel veel belonen!” tja, dat horen ouders meestal erg vaak: wanneer ze tegen moeilijkheden aanlopen in de opvoeding …