RT- vakantie programma

vakantie programma RT

RT- vakantie programma

De schoolvakanties zijn begonnen. Voor veel kinderen en hun ouders een goed moment om uit te rusten, te genieten van elkaar als gezin en even weg te gaan.

Voor 6 weken even geen school, of denken aan leren lezen, rekenen en schrijven. Bij veel kinderen neemt in de lange vakantie de opgedane kennis af. Voor kinderen die altijd al goed mee kunnen komen natuurlijk geen probleem, maar bij kinderen die al moeite hebben om het lezen, rekenen of spellen te automatiseren is het vaak een moment waarop de achterstand groter wordt. Voor deze kinderen is het belangrijk om ook in de vakantie te blijven oefenen. Voor andere kinderen is de vakantie juist een periode waarin ze de rust hebben om nieuwe dingen te leren. Wanneer uw kind het hele schooljaar erg zijn of haar best moet doen om mee te komen en bij te blijven hebben ze vaak geen energie en ruimte om zich nieuwe dingen (goed) eigen te maken. De rustigere vakantieperiode is dan een uitgelezen tijd om juist de basis nog een goed te versterken zodat het nieuwe schooljaar meteen goed begonnen kan worden.

RT in de vakantie

Een uurtje in de week RT is voor kinderen vaak niet zo belastend, zeker als dit ze helpt om zelfverzekerder te worden in hun vaardigheden. Profiteer daarom van de rust van de vakantie en neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Met name voor kinderen die het niveau vast willen houden of versterken, willen inlopen op tekorten of alvast aan de nieuwe leerstof willen wennen (pre-teaching).

 

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden voor RT in Nijkerk (eo) op de site bij Remedial Teaching

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rots&water

Rots en Water training

Rots en Water training Nijkerk

Intelligentietest in een nieuw Jasje: de WISC-V

Begin dit jaar is eindelijk de nieuwe versie van de meest gebruikte en bekendste intelligentietest “ de WISC” uitgekomen. …

Belonen en beloningssystemen

“Vooral heel veel belonen!” tja, dat horen ouders meestal erg vaak: wanneer ze tegen moeilijkheden aanlopen in de opvoeding …